Registrera dig för att få meddelande när applikationen är tillgänglig! 

Montessoriutbildning med AIM i Sverige

Mary Ellen Maunz grundade Authentic Institute of Montessori, (AIM) 2011. AIM har sitt huvudkontor i Bozeman, Montana, USA. Mary Ellen fick sin montessoriutbildning av Elizabeth Caspari som fick sin montessoriutbildning av Maria Montessori i Adyar, Indien 1942. Mrs. Caspari grundade den första montessoriutbildningen i USA, Pan American 1973.

Efter att en fin vänskap utvecklats mellan Elizabeth Caspari och Mary Ellen Maunz, bildade de tillsammans AIM och filmade över 300 timmar i videoformat. På dessa filmer undervisar Elisabeth Caspari och för vidare det sanna arvet av Maria Montessoris metod genom äkta autentisk framställning.

Montessori pedagoger har sedan AIM bildades utbildats genom AIM över hela världen, främst i USA, Taiwan, Vietnam och Sydafrika. Ett av AIM’s mål är att kunna erbjuda montessoriutbildning till alla, även i de områden där det inte nödvändigtvis finns ekonomiska möjligheter. Genom att deltaga i AIM’s montessoriutbildning från ditt hemland med en blandning av online och lärarledd undervisning förbereds du för hur du kan föra Maria Montessori verkliga arv vidare och göra skillnad i barns tidiga utvecklingsstadium, höja montessoripedagogikens värde i Sverige samt stötta alla att få möjlighet att bli en montessori- pedagog av högsta kvalitet var du än befinner dig i världen.

I september 2024 startar AIM nu i Sverige med teori modulen. Den följs av praktisk modul och lärarledd utbildning 7 juli – 25 juli 2025 på Bladins Montessoriförskola i Malmö. AIM erbjuder i nuläget 2 olika kurser, se video för summering. Allt kursmaterial är på svenska. Presentationer av montessorimaterialet är på engelska på film under teori modulen och under den praktiska modulen går vi igenom presentationerna med fullt stöd och vägledning av Camilla Nichols. Första året (330 timmar online, ca 10-15 h/vecka), 3 veckor på Bladins (120 h). Under det andra året har du 500 timmars praktik på din valda montessoriförskola. För att få ett AIM ackrediterad montessori lärardiplom (godkänt av MACTE) krävs det att man går AIM Career Pro. Camilla är legitimerad förskollärare och montessoripedagog och har samlat på sig över 30 år av montessori erfarenhet från hela världen. Nu delar Camilla sin brinnande montessoripassion med Sverige tillsammans med AIM.

AIM erbjuder platser för max 15 deltagare, först till kvarn. AIM har halverat kurspriset för Sverige och en betalningsplan på 2 år är möjlig.

Vid frågor och intresse att delta kontakta Camilla Nichols på camilla@aimmontessori.org. Camilla är svensk koordinator för AIM Sverige. Det finns också möjlighet att arrangera ett zoommöte med Camilla.
Autentisk + Innovativ montessoriutbildning

Genom att välja oss väljer du ett omfattande Montessori-utbildningsprogram som kommer att stödja dig från början till slut. Vår fakultet kommer att fungera som mentorer för dig under hela din resa och under din karriär som montessoripedagog.

Onlinekursarbete

Alla program ger samma rika onlinekursarbete som fördjupar sig djupt i filosofin och pedagogiken för montessoriutbildning.

Lärarledd utbildning i Malmö eller virtuella möten

Du har möjlighet att delta i ett 2-3 veckors lärarledd montessoriutbildning i Malmö i juli 2025. 

Handledd praktik

Våra Online Career Pro- och Career Pro-program inkulderar handledning och support under loppet av en 9 månaders praktik på en valfri Montessoriskola.

Drag to resize
Drag to resize
Drag to resize

Erbjuds för närvarande inte i Sverige

Drag to resize

Essentials

$1,950 USD

$1,000 USD

 • Onlinekursarbete
 • Självständigt genomförd
Empty space, drag to resize

betala i sin helhet

$1000 USD
Drag to resize

Career Starter

-

Erbjuds för närvarande inte i Sverige

 • Onlinekursarbete
 • Fullständigt fakultetsstöd
Empty space, drag to resize

serviceavgift

-

handpenning

-

månatliga betalningar

-
Drag to resize

Online Career Pro

-

Erbjuds för närvarande inte i Sverige

 • Onlinekursarbete
 • Fullständigt fakultetsstöd
 • Virtuella möten
 • Personlig praktik

serviceavgift

-

handpenning

-

månatliga betalningar

-
Drag to resize

Career Pro

$8,750 USD

$4,600 USD

 • MACTE ackrediterad
 • Onlinekursarbete
 • Fullständigt fakultetsstöd
 • Lärarledd utbilding ( i Malmö juli 2025)
 • Personlig praktik
Empty space, drag to resize

serviceavgift

$300 USD

handpenning

$1300 USD

månatliga betalningar

$150 USD för 24 månader

Detta introduktionserbjudande med Sverige AIM gäller endast för september 2024 och kommer att öka i 2025Write your awesome label here.

Möt vårt team

Write your awesome label here.

Camilla Nichols

Svensk Kordinator FöR AIM Sverige
biografi
Camilla är uppvuxen i Bjärred och har en förskollärarexamen från Lunds universitet. Hon började sin montessoriresa på St. Nicholas i London, England 1994 efter att ha fått montessoricertifiering inom förskola och lågstadiet. Med passion för undervisning och att resa har Camilla sedan dess undervisat i Asien, Europa och Nordamerika. Camilla var ansvarig för att starta upp MCTD lärarutbildningen på The Montessori Children’s Academy i Chatham, New Jersey, USA 2014 där hon också är instruktör och rådgivare utöver sin roll som Senior Director för Montessori. Camilla har även en AMS Early Childhood Montessori Certifiering från American Montessori Society och är fortlöpande konsult åt Bladins Montessoriförskola i Malmö. Camilla har två barn som båda gått på Montessori och som nu är framgångsrika högskolestudenter inom sjukvårdsutbildning och bergsguideutbildning. Camilla var tidigare Essex County Director för “Girls on the Run”, en ideell organisation i USA som stärker flickors självförtroende genom fysisk och mental träning. 
Write your awesome label here.

Mary Ellen Maunz

AIM GRUNDARE OCH PROGRAMDIREKTÖR EMERITUS
biografi
Mary Ellen tog sin M.Ed. i Integrative Education med tonvikt på Montessori från Endicott College, och hon har en kandidatexamen i barnutveckling från University of La Verne. Hon har också ett AMI Montessori-diplom för åldrarna 2½ – 7 och ett Pan-American Montessori Society-diplom för åldrarna 6 – 12. Hon har ett certifikat för pastoral Care från Houstons Institutes of Religion där hon studerade Catechesis of the Good Shepherd med Dr. Sofia Cavalletti.

Hon har föreläst brett både nationellt och internationellt i mer än 30 år om flera ämnen som rör barn och utbildning. Hon grundade en Montessorilärarutbildningsinstitution i St. Petersburg, Ryssland, 2007, där hon undervisade varje sommar under ett antal år.
Mary Ellen har också en omfattande bakgrund som skolkonsult och som medskapare av ett framgångsrikt företag inom tidiga läsprodukter, Early Reading Company. Hon var huvudförfattare till boken Learning to Read is Child's Play, publicerad 2000.

Utöver sina personliga projekt och arbete på Authentic Institute of Montessori, har Mary Ellen varit aktiv i Montessori-gemenskapen under sin karriär, som kommissionär för ackreditering och styrelseledamot för ACTE från 1992-2000 och innehade befattningen som vice ordförande för International Association of Montessori Educators (IAME) från 2001-2004. Hennes bidrag uppmärksammades 2013 när hon hedrades som mottagare av det uppskattade MACTE Wisdom of the Elders-priset.
Write your awesome label here.

Karen Walton

AIM Programdirektör
biografi
Karen är AIMs programchef. Hon har arbetat på AIM sedan 2018 som nivåkoordinator för tidig barndom, praktiksamordnare och residensinstruktör. Innan dess ägde och undervisade hon på sin egen Montessoriskola på landsbygden i Montana. Hon har en Bachelor of Music in Music Education, ett Early Childhood-certifikat och en Master's of Education i Advanced Montessori. Karen är nycertifierad i amerikanskt teckenspråk.

Hon har undervisat i musik i den offentliga skolsektorn utöver undervisning i Montessoriklassrum sedan 2007 både i Rhode Island och Montana. På AIM arbetar hon med praktikanter, observerar Montessoriklassrum och deltar i webbseminarier.